RTR Trailer

Een familiebedrijf

Header

…WE BLIKKEN TERUG OP HET JAAR 1982. INTERNATIONAL TRAILER RENTALS (ITR) WAS GESPECIALISEERD IN DE VERHUUR VAN TRAILERS, WAARBIJ DE FOCUS LAG OP HUIFOPLEGGERS. HET BEDRIJF ZAG EEN TOENEMENDE VRAAG NAAR HUUR VAN KOELTRAILERS.

Oude kantoor aan Stadionweg in Rotterdam

In Europa was er geen verhuurbedrijf, dat zich uitsluitend op deze trailers richtte en alle benodigde kennis hierover in huis had. Het leek een gat in de markt en zo werd Refrigerated Trailer Rentals Holland BV (RTR) opgericht. De directie had ruime ervaring in de logistieke sector en gingen voortvarend van start met 25 koeltrailers. De aandelen van deze aparte BV waren verdeeld onder ITR en één van de directieleden. Tot 1985 was RTR gevestigd aan de Stadionweg in Rotterdam. Het bedrijf wilde graag naar een beter bereikbare locatie en verhuisde naar het huidige pand aan het Zuideinde in Barendrecht. Hier werd een nieuw bedrijventerrein gerealiseerd dat alle ruimte bood. Dat ook de groenteveiling ‘om de hoek’ gevestigd was, was een mooi voordeel. In 1988 breidde RTR uit met een Belgische vestiging in het havengebied in Antwerpen. Deze tweede verhuurlocatie ligt vlakbij de snelweg en direct aan de haven.

Een familiebedrijf

Frans, Christian en Wilbert de Graaff

RTR wist zich snel en goed in de markt te zetten en groeide in gestaag tempo. In 2000 deed huidig algemeen directeur Frans de Graaff zijn intrede als salesmanager. Het klikte goed met Frans en RTR wilde hem graag aan zich binden. Frans kreeg de gelegenheid om zijn eerste aandelen te kopen en greep deze kans met beide handen aan. In de loop van de tijd breidde zijn aandelenpakket verder uit. In 2014 trad Christian de Graaff, een van de zoons van Frans, in dienst als operationeel manager. Uiteindelijk kreeg Frans de mogelijkheid om alle aandelen over te nemen. Frans betrok allebei zijn zoons bij de aankoop en zo kwam ook Wilbert de Graaff bij RTR.
In juli 2017 was de overname een feit. Sinds die tijd is RTR een familiebedrijf, dat met veel vertrouwen naar de toekomst kijkt.


Vertrouwen in de toekomst

RTR is een gezond bedrijf dat klaar is voor de toekomst. Frans: “Met de komst van Christian en Wilbert is de continuïteit van RTR gewaarborgd.”

“We willen – net als in het verleden – gecontroleerd groeien. Er zijn nog steeds segmenten waar we minder actief in zijn en die voegen we graag toe aan ons klantenbestand. Dit doen we onder meer met moderne voertuigen. We volgen de ontwikkelingen van onze relaties en blijven inspelen op de steeds veranderende behoeftes en regelgeving. Daarnaast willen we gebruikmaken van de meest moderne technologieën. Dit doen we door te blijven investeren in de vloot.

Door toekomstgericht te denken en handelen, is onze klant verzekerd van kwalitatief goed materieel dat voldoet aan de laatste normen en eisen. Uiteraard blijven we ook kritisch kijken hoe we interne processen verder kunnen optimaliseren, digitaliseren en automatiseren. We hebben alle vertrouwen in een mooie toekomst vol langdurige en persoonlijke relaties.”